Műszeres ellenőrzés

A gázkonvektorok javítása, ellenőrzése, karbantartása során szinte elkerülhetetlen a műszeres vizsgálat.

– Gázszivárgás:   a földgáz szagosítva van, és ezt megérezzük. De a műszer minden apró szivárgást kimutat.

Gyakran előfordul hogy a gázmérő előtti gázszivárgást éreznek megrendelőink.  Ezt a műszerrel ki is tudjuk mérni, de a gázóra előtti gázszivárgás kijavítására nem vagyunk jogosultak. Ekkor már ki kell zárni a házat a gázszolgáltatásból, a javítás érdekében

A gázszivárgás  -régebbi gázcsöveknél-  abból eredhet hogy a városi gáznak, vagy akárhogy is nevezik volt valamennyi nedvességtartalma,  és ez eltömítette a menetes kötéseket. A jelenlegi földgáz (h gáz)  viszont más összetételű. Ez miatt a régi menetes csatlakozásoknál minimális szivárgás érzékelhető.

Mielőtt hívja a Gázműveket győződjön meg gázszivárgás mértékéről.

Szénmonoxid:  a szénmonoxid szintlen szagtalan, ez csak műszerrel mérhető. A szénmonoxid mértékének aránytalan növekedése a nem tökéletes égés során keletezik. Ennek több oka is lehet. A mérés során csak a pillanatnyi állapotot tudjuk mérni, de bizonyos értékeknél már gondolhatunk bizonyos hibákra is.  Az égéstermék elvezetés a kéményes szakemberek feladata!

Főégő, és bejövő gáznyomás mérése.

A gázkonvektor szakszerű, és végleges  beállítása műszerrel történik.  Mi is ez?

Röviden leírva,  a konvektor teljesítményét,  be kell állítani a helyiség hőigényéhez képest a gyári értékek szerint, a megfelelő hatásfok érdekében.

 

 

Folytatom!